Szemkímélő világítás

A modern lakberendezési tárgyaknak egyszerre kell igényes kivitelezésűnek és hasznosnak lenni. Vannak olyan lakberendezési tárgyak, amelyek egészségünkre is kihatnak, ilyen a szék és a lámpa. Manapság az otthoni környezetben is egyre inkább összemosódik a szabadidő és a munkában töltött idő. Egyre többször dolgozunk sötétben, természetes megvilágítás mellett, éppen ezért nagyon fontos, hogy ezt megfelelő körülmények között tegyük.

Számos gyártó kínál szemkímélő lámpatesteket, akár igen borsós áron is. Ezek közül is kiemelkednek a Philips termékei, amely közül különösen a LED izzók igen népszerűek. Ezek már prémium kategóriás termékek, amelyek ára akár az 50 ezer forintot is elérhetik, de természetesen léteznek olcsóbb, de jó minőségű lámpák is.

A LED izzók nem csak energiatakarékosak, hanem számos egyéb kedvező tulajdonsággal is rendelkeznek. A Philips Eye Care termé érdekessége, hogy 5500 K színhőmérsékletű fényt biztosít, amely nagyban hasonlít a természetes fényhez, ez által kímélve szemünket. A lámpatest kialakítása úgy történt, hogy az minél egyenletesebb fényeloszlást biztosítson. De megoldható a fényerő szabályozása, a lámpatest forgatása és döntése. Ezek segítségével még az esti időszakokban is szemkímélő módon tudjuk munkánkat végezni.

Természetesen a Philipsnél a lámpa designjára is figyeltek, az tökéletesen illeszthető bármely modern irodahelység berendezéséhez.