Virágok a lakásban

Sokan gondolják, hogy a virágdísz kidobott pénz, hiszen általában rövid életű, csak egy alkalomra szól, és nehéz elkészíteni. Ezt a tévhitet próbáljuk most megcáfolni.

A lakás bizonyos pontjain egész évben indokolt a virágdísz, ilyen például a tálalószekrény, vagy az étkező asztal. Ezekre a helyekre gyakran állítunk cserepes növényeket, hogy a kellemes látvány egész évben színesítse napjainkat.

A nyár beköszöntével nyugodtan tegyük félre a jól bevált kaspókat, hiszen néhány szál vágott virágvázába rendezve, vagy az étkészlet mellett egyszerűen elszórva, otthonunkba varázsolja az illatos és színpompás nyári kertet. A látványt tovább fokozhatjuk, ha a lakástextileken, pl. terítőn, alátéten, vagy akár használati tárgyainkon is megjelennek a növényi formák, színek, mintázatok.
Nyáron bátran használhatunk élénk, vidám színeket.

A mécses- illetve gyertyatartók is kaphatnak élő virág dekorációt. A pink, zöld, narancs tányérok mellé választhatunk a tányér színéhez illő üvegpoharakat. Vállalkozó kedvűek kézi festéssel, egyedi motívumokkal díszíthetik a poharakat.

Romantikus hangvételű terítéket készíthetünk egy csokor rózsa segítségével, melyhez tökéletes választás a porcelán váza, az apró virágmintás tányér, a damaszt asztalterítő és a klasszikusan szép formájú evőeszköz. A rózsaszín gyertyák tovább fokozzák a meghitt hangvételt.